Tisková zpráva z představení Whiskey a Beer Pairing

Tisková zpráva z představení Whiskey a Beer Pairing

Minipivovar Kosíř a Jan Becher Pernod Ricard navázali překvapivou spolupráci. Dne 29. 9. 2016 proběhla v The Black Stuff Olomouc ukázka toho, jak může fungovat propojení regionálního výrobce piva se světovou značkou whisky - Jameson

Jameson ve spolupráci s pivovarem Franciscan Well Brewery přišel se zajímavou myšlenkou párovat pivo a whisky.

Známá značka whisky tradičního výrobce ležela v rámci experimentu posledních 6 měsíců v dřevěných sudech po Stoutu – tradičním svrchně kvašeném tmavém pivu s tóny čokolády a kávy pocházejícím z Britských ostrovů. Následný produkt Jameson Caskmates pak dostal tyto tóny čokolády a kávy do svého chuťového profilu

Zástupci Pivovaru Kosíř a The Black Stuff Irish Pub & Whisky Bar se na počátku roku 2016 shodli na plánu vyzkoušet párování tohoto unikátního produktu se zajímavým typem piva z regionálního pivovaru. Za tímto účelem kosířský sládek David Kapsia uvařil 14° spodně kvašený ležák s tóny čokolády a kávy, který se od irského originálu lišil jak stupňovitostí, tak i typem kvašení.

Tento pokus byl korunován úspěchem. Při neoficiálním představení tohoto tmavého ležáku dne 14. 7. 2016 Zdenek Kortiš, majitel nejlépe hodnoceného pubu / pivního baru v ČR pro rok 2015, konstatoval, že moravská kombinace je velice sympatická, ba dokonce se může stát konkurencí pro originální spojení Jameson Distillery a Franciscan Well Brewery.

Nové pivo se v další fázi dostalo až do společnosti Jan Becher Pernod Ricard (oficiální distributor Jameson v ČR). Zde se podařilo Pivovaru KOSÍŘ dostat mezi tři pivovary v České republice, jež budou zprostředkovaně spolupracovat s Jameson Distillery. Konkrétní aktivita bude spočívat v zaslání dubových sudů určených k ležení černého piva. Toto pivo pak bude moci být označováno na obalu značkou „Aged in Jameson Casks“.

Featured Posts