top of page

Hejtman Rozbořil chmelil pivní speciál


Hejtman Rozbořil chmelil pivní speciál. Svatým Floriánem pokřtí knihu o dobrovolných hasičích

Speciální limitovaná edice piva s názvem Svatý Florián. Výhradně pro akci, na které bude 27. května 2016 slavnostně pokřtěna nová publikace Dobrovolní hasiči Olomouckého kraje a požehnán prapor pro Krajské sdružení hasičů, ji vaří minipivovar Kosíř ze Lhoty pod Kosířem.

Chmelení piva je jednou z nejdůležitějších částí výroby pěnivého moku. Chmel se do tekutiny přidává celkem třikrát. Prvních dvě stě gramů nasypal do kotle hejtman Olomouckého kraje symbolicky v den, kdy si připomínáme patrona hasičů svatého Floriána.

„Pocházím z obce nedaleko Litovle, kde má vaření piva letitou tradici. Chmelil jsem ale poprvé v životě,“ přiznal s úsměvem Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Čtyři sta třicet litrů jedenáctistupňového ležáku bude k ochutnání na slavnostním křtu knihy o dobrovolných hasičích. Publikace mapuje historii i současnost sborů v jednotlivých obcích regionu.

„Olomoucký kraj má za sebou patnáct let fungovaní. Stejně dlouho intenzivně spolupracuje se složkami Integrovaného záchranného systému. Řekli jsme si, že to už je důvod k tomu, aby tu po nás něco zůstalo. A kniha, která v regionu nemá obdoby, je určitě dobrý nápad,“ řekl hejtman Rozbořil.

Slavnost, která se bude konat v areálu Korunní pevnůstky v Olomouci, pojali organizátoři jako dětský den s Integrovaným záchranným systémem. Prezentovat se budou jeho jednotlivé složky. Program vyvrcholí právě křtem knihy a žehnáním praporu pro Krajské sdružení hasičů Olomouckého kraje.

Zdroj:www.kr-olomoucky.cz

Featured Posts
V tomto jazyce nebyly zatím zveřejněny žádné příspěvky
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page