top of page

Naše pivo na čepu v nejlepším whisky baru u nás!


V pátek 11. března narazil sládek Minipivovaru Kosíř David Kapsia v olomouckém baru Black Stuff pivní speciál pro tento vyhlášený podnik. Lehký, ovocný, NEBEZPEČNĚ pitelný SINGLE HOP PALE ALE s tóny angreštu, okouzlil (dle feedbacku hostů / degustátorů) všechny přítomné. Za což jsme nesmírně rádi. Pro náš pivovar je samozřejmě čest být na čepu v tomto nevšedním irském pubu. „První myšlenky na tento podnik se datují už z mého studia na hotelové škole v Opavě, na praxi jsem jel do Irska a po dokončení studia jsem se na zelený ostrov vrátil na čtyři roky na zkušenou,“ říká manažer Zdenek Kortiš. A co jej především inspirovalo? „Jak říkají Irové, v kostele a v pubu jsou si všichni rovni, a právě tato atmosféra, kde v hospodě vedle sebe sedí staří i mladí, mě zásadně oslovila. Mou vizí bylo přenést ji do Olomouce, kde jsme náš bar otevřeli v roce 2003. Začali jsme s českým spodně kvašeným pivem a stoutem, ovšem české výroby. Postupně jsme přibrali první irské pivo a učili zákazníky pít nejen klasické ležáky, ale i ostatní druhy piv, jako je pšeničné pivo, ALE, stout. Dnes máme osm zahraničních speciálů, na zahrádce máme ještě další dvě pípy, kde točíme produkty malých regionálních pivovarů,“ představil Kortiš svůj podnik. A ten opravdu není ledajaký. Loni obdržel ocenění CZECH BARAWARDS 2015, kdy byl vyhodnocen jako nejlepší whisky bar v České republice. „Je to samozřejmě zavazující. Máme laťku nastavenou hodně vysoko a naším cílem je další rozvoj a nabídka nápojů, která zaujme naše zákazníky,“ uzavírá úspěšný podnikatel. Budete-li tedy naladěni na opravdu speciální pití, zajděte v Olomouci do Black Stuff!

Featured Posts
V tomto jazyce nebyly zatím zveřejněny žádné příspěvky
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page